1. Ask questions. Share your knowledge. Register TODAY!

my t-maxx wont start

Discussion in 'Traxxas T-Maxx' started by t-maxx 3.3, Mar 21, 2009.

  1. t-maxx 3.3

    t-maxx 3.3 RCNT Basher

    58
    0
    87
    i just took the engin out of my t-maxx 3.3 because it wouldnt start i started it now it spits fule and will only move when the controller gets to 1/2 throttle can anyone help me?:banned:
     
  2. 94stanggt

    94stanggt RCNT Racer

    80
    0
    87
    Can you give us some more info? how old is the engine?
    so the engine now runs but is really rich and it only moves the truck when you get to half throttle or more? sounds like it is running rich and that you will need to lean it out.
     
  3. t-maxx 3.3

    t-maxx 3.3 RCNT Basher

    58
    0
    87
    i just got my truck the engin is about 1 month old
     
  4. samrsnow

    samrsnow RCNT Talkaholic

    484
    0
    132
    Lean it out. If fuel is spitting out then its really rich. Did you ever touch the needles after break in?
     
  5. t-maxx 3.3

    t-maxx 3.3 RCNT Basher

    58
    0
    87
    noooooo
     
  6. traxxas t-maxx

    traxxas t-maxx RCNT Addict

    624
    0
    112
    Its way to way to rich. It shouldn't be spiting fuel out that means its not burning that fuel. Turn you hsn about 1/8 to 1/4 of a turn clockwise and than try. Then keep do this process and till it gets better.
     
  7. t-maxx 3.3

    t-maxx 3.3 RCNT Basher

    58
    0
    87
    i leaned out the fuel and it doesn't spit fuel anymore but when you start it it dosent move at all even at FULL throttle
     
  8. hipluther01

    hipluther01 RCNT Addict

    626
    0
    132
    Check your slipper clutch. It should be 1/4 turn out from all the way tight.
     
  9. t-maxx 3.3

    t-maxx 3.3 RCNT Basher

    58
    0
    87
    already checked it and its fine

    i need it fixed before april 5 for a race
     
  10. MaxMudSlinger

    MaxMudSlinger RCNT Member

    33
    0
    72
    put everything back to factory specs and retune....hsn is 4 turns out of closed and lsn should be 1.5 to 1.75 out of closed....set idle only after getting these two correct...
     

Share This Page